OptiClean TM
O gură de aer proaspăt
În prezent, omenirea este concentrată mai mult ca oricând asupra modalităților de reducere a contaminanților cu transmitere aerogenă, inclusiv particulele care conţin virusuri. Având o experienţă de peste un secol în domeniul mediilor interioare, ne angajăm să participăm la găsirea unei soluţii. Cu dispozitivul de epurare a aerului OptiClean, orice persoană din spațiile dvs. de lucru va ști că vă preocupă calitatea aerului pe care îl respiră.
Dispozitivul de epurare a aerului OptiClean poate fi instalat rapid în orice încăpere cu dimensiune adecvată pentru a contribui la calitatea aerului din interior
Aparatul OptiClean de epurare a aerului și presiune negativă cu dublu mod a fost inclus în lista celor 100 de invenții revoluționare a revistei TIME pentru anul 2020 și confirmat în categoria Medical Care a acesteia drept una din cele 100 de invenții revoluționare care fac lumea un loc mai sigur și mai inteligent. De asemenea, acesta a câștigat premiul Vision Award acordat de FacilitiesNet pentru anul 2020 în categoria climatizare. Dezvoltat prin inovație rapidă la începutul anului 2020 pentru a veni în sprijinul camerelor de izolare împotriva infecțiilor din spitale, OptiClean poate fi utilizat și ca purificator de aer pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din încăperi în întreprinderile mici, contribuind la asigurarea unui aer mai sănătos pentru angajaţii și clienţii dumneavoastră.
Dispozitivul de epurare a aerului OptiClean™ de la Carrier este un sistem de filtrare portabil și autonom pentru încăperi, care nu necesită conducte anexe. Acesta funcționează în trei pași simpli:
Pasul 1
Unitatea aspiră aerul din zona din jurul său.
Pasul 2
Aerul trece printr-o serie de filtre pentru a elimina mulți agenți contaminanți.
Pasul 3
Aerul filtrat, mai curat și mai proaspăt, este apoi recirculat înapoi în încăpere.
Carrier OptiClean este oferit în două modele:
FN1SXF (o dimensiune) și 39UV (trei dimensiuni) cu configuraţii alternative
Filtre care au o eficiență de filtrare ridicată și sunt testate în conformitate cu standardul EN-1822 cu MPPS (dimensiunea particulelor mai greu de filtrat sau dimensiunea particulelor cu cea mai mică eficiență totală de filtrare, luând în considerare fenomenele de impact inerțial, interceptare și difuzie) de 0,15 – 0,25 microni.
Virusurile sunt clasificațe ca fiind particule PM1 (dimensiune <1 micron, de obicei între 0,07 microni și 0,15 microni).
În mod normal, acestea se transmit prin integrarea în două tipuri de picături sau bioaerosoli de origine umană (strănut, tuse, vorbit, respirație etc.):
- „picături” (picături >5 microni) și
- „nuclee de picături” (<5 microni).
Cu cât acestea sunt mai mici, cu atât rămân mai mult timp în atmosferă.
Filtrele HEPA contribuie în mod activ la acțiunea de retenție a bioaerosolilor, atenuând mecanismul de dispersare a picăturilor. Filtrele cu celule cu suprafață de filtrare mare (adâncime de 296 mm) au o capacitate de retenție a particulelor mult mai mare decât filtrele cu adâncime mică, reducând semnificativ frecvența operațiunilor de întreținere necesare și îmbunătățind amortizarea acestora.
Filtrele HEPA H13 au o eficiență de 99,95%
Filtrele HEPA H14 au o eficiență de 99,995%.
Pentru completarea acțiunii de purificare a aerului, filtrele de gaz cu absorbție chimică pot să elimine mirosurile prin absorbția unor gaze cum ar fi hidrogenul sulfurat, sulfura de dimetil, mercaptanii, oxizii de azot, formaldehidele, COV, formolul, etilena, clorul, amoniacul, mercurul etc.
Lămpile UV-C ajută la curățarea aerului, reducând concentrația de agenți poluanți patogeni. Lumina UV-C inactivează și inhibă reproducerea acizilor nucleici (ADN și ARN) în microorganisme (virusuri, bacterii etc.). Absorbția de energie foarte mare la o lungime de undă de 253 nm duce la distrugerea definitivă a structurii acizilor nucleici și a proteinelor la nivel molecular (Manualul Ashrae, Cap. 62, „Ultraviolete și tratamentele de suprafață”).